2019-05-16 Brasafton

lördag 18 maj 2019

Erik Hedin



Brasafton på Gammelgården i Borlänge: ett utdrag ur klubbens veckobrev

 

Kvällens tema var en ny variant av ”Brasafton”. Ett stort tack till Jan Dirk med flera som på ett mycket bra sätt planerat kvällen.  

Den genomgående tanken med kvällen var att vi medlemmar skulle ha möjlighet att lära känna varandra.  

Den ljumma, ljusa och härliga försommarkvällen började med att Vera Tannerfors visade och berättade om Gammelgården. Rundvisningen var intressant: För oss som inte sett Gammelgården tidigare var den en positiv överraskning.  

Buskåkers Gästgiveri med Tony Persson stod för maten. Tony presenterade den välsmakande tapasbuffen. Till maten drack vi vinet;

Baron de Ley Reserva 2014, nr 2525.

 

Dagens föredragshållare var Ingvar Gustafson. Ingvar guidade församlingen i 

europeiska viner och vinkultur. Ingvar visade på både stort intresse och kunskap. Min uppfattning var att samtliga var nöjda och belåtna med såväl föredrag som de viner vi provade. Vi provade fyra viner, två röda och två vita.

 

-Paul Jaboulet Paralléle 45, nr 22800

-Sander, nr 5368

-Groh Organic, nr 5551

-Langhe Nebbiolo, nr 77488

 

För att vi ”nya” medlemmar skulle lära känna befintliga genomfördes fyra intervjuer med fyra lite mer rutinerade sådana. De som intervjuades var;

 

Jan-Olov Bergkvist intervjuad av Åsa Lindqvist, Ulla Olsson av Erik Hedin, Torseten Hansson av Lindha Kroon och Anna-Liisa Bergqvist av Anders Ragnarsson (läs mer om dessa intervjuer i klubbens veckobrev).
 

Som avslutning på kvällen fick vi lyssna på Irene Andersson från Ludvika rotaryklubb. Irene som är förra årets distriktsguvenör informerade om den skillnad som Rotary gör för att hjälpa människor världen över. Rotary samlade in ca 269 miljoner USD förra året. 2,5miljarder doser vaccin mot polio har bekostats sedan 1985. Irene berättade även om möjligheten att söka medel hos Rotary fondation för insatser som den lokala klubben vill göra. 

 

Anna-Liisa Bergqvist avslutade med att berätta om Rotarys utbytesverksamhet där en student mellan 15-17 år under ett års tid kan studera utomlands. Denna möjlighet är stimulerade både för såväl den ungdom som får chansen som den familjen som öppnar sitt hem. Anna-Liisa informerade även om möjligheten till språkresa, sommarutbyte samt det geografiska stipendiet.

 

Veckobrevskrivare

Erik Hedin